Gebruiksaanwijzing Haarlemmerolie

Historische Gebruiksaanwijzing HaarlemmerolieOprechte Haarlemmerolie is via drogisten en apothekers verkrijgbaar in de bekende druppelflesjes, voor de  ouderwetse manier van innemen (op een suikerklontje bijv), in smaak- en geurloze capsules, en ook als zalf.

Het wordt ook veel voor dieren gebruikt, zoals in de paardensport, (klein)vee, pluimvee en in de duivensport. Het is een veilig middel, (mits volgens de gebruiksaanwijzing toegepast), zonder bijwerkingen, met uitstekende resultaten en gedurende eeuwen aangetoond zonder risico's voor de volksgezondheid.

Bij gebruik voor dieren is het helaas in deze moderne tijd voor sommige branches moeilijk geworden ons product preventief aan het voer toe te voegen. Historische verpakking Oprechte HaarlemmerolieEr was bijv. zo'n 40 jaar geleden een kippenfokkerij die alle heersende- en potentiële ziektes verdreef met onze Haarlemmerolie en daardoor nooit gezondheidsproblemen bij zijn dieren heeft gekend.  Drie weken voor de uiteindelijke slachtdatum stopte men met het toedienen, zodat er geen enkel risico van eventuele smaak- of geur beïnvloeding meer was.

 

Haarlemmerolie - Hendrik Tilly werd er stokoud mee!

Tot het, zoals zij toentertijd vertelden, tot hun grote teleurstelling door een overkoepelende branche-organisatie verplicht werd massaal over te schakelen op voorgeschreven grote hoeveelheden, veel duurdere antibiotica, en het hen officieel verboden werd om ons beproefde succesvolle middel te blijven gebruiken, op straffe van uitsluiting door het landbouwschap.

(de gevolgen van al het huidige preventieve, overvloedige antibiotica-gebruik bij mens en dier beginnen inmiddels door te dringen)

Historisch boekwerkje uit 1749 over het gebruik van Medicamentum Gratia Probatum (Haarlemmerolie)

Open hier de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing 

Bekijk hier de HISTORISCHE gebruiksaanwijzing

Read the English version of the Haarlemmerolie user manual

Lesen Sie hier die Deutsche handleitung for Haarlemmer Öl

Links: Hendrik Tilly, familielid van de uitvinder van Haarlemmerolie Claes Tilly.

Hendrik werd geboren in 1662 en overleed, 105 jaar oud, in 1767.

Ook in die tijd kon men dus met Haarlemmerolie stok- en stokoud worden!